ГУДАЧКИ КВАРТЕТ НА ПРОГРАМУ КУЛТУРНОГ ЛЕТА

Гудачки квартет „La Primavera”, чине млади музичари: Јана Чокић, виолинисткиња из Београда и Невена Паунић, виолинисткиња из Смедеревске Паланке, Милена Радојковић виолисткиња из Параћина, и вилончелиста, Драгош Тамбурић из Крушевца.
Концерт који је овај ансамбл извео пред публиком Културног лета био је захтеван и разноврстан. На почетку, „La Primavera” је извела Менделсонов Гудачки квартет у А молу (опус 13), а потом Рахмањинов Гудачки квартет бр 1, чисто и педантно, иако се ради о веома захтевним композицијама.

Публика, која је у претопло предвечерје, изнад свих очекивања испунила амфитеатар испред Библиотеке „Милутин Срећковић“, са уживањем је пратила концерт, па је ансамбл после дуготрајног аплауза изведен на „бис“. Као додатак изведеном репертоару, „La Primavera” је свирала филмску музику, најпре чувени Танго Por una cabese Карлоса Грандела из филма „Мирис жене“, а затим „Љубав у С duru” из филма „Монтевидео“ (Magnifico).

Концерт на Тргу културе привукао је публику различите доби, а харминичној изведби дивили су се и најмлађи посетиоци, који вероватно никада пре нису чули изведене композиције. Гудачки квартет „La Primavera” наступао је у Београду и ширим Србије, и зато не треба да чуде умеће и уиграност његових младих чланова. А успели концерт у нашем граду најављује будуће сусрете овог ансамбла са паланачком публиком.

Leave a Reply

Your email address will not be published.