ПОДРШКА УМРЕЖАВАЊА ПРЕДУЗЕТНИЦА У СРБИЈИ И РЕГИОНУ

У организацији Сектора предузетништва Привредне коморе Србије данас је организован „Караван женског предузетништва“ са циљем да се подрже мали бизниси који воде жене.

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић је истакла да је суштина овог каравана у томе да се обилазе локалне самоуправе, да се у директној комуникацији са предузетницама размотре изазови у пословању и могућности додатне подршке.
Караван је до сада реализован у Смедеревској Паланци, Горњем Милановцу, Крушевцу, Руми, Новом Саду и Ужицу, следећи се очекује у Александровцу, а од септембра у Црној Гори и Републици Српској, у Бања Луци, најављено је данас у Привредној комори Србије
“Ово је одлична прилика да се предузетнице умрежавају, стварају нове контакте и размењују информације важне за пословање”, рекла је директорка Сектора за предузетништво ПКС Бранислава Симанић и најавила да су планирани и регионални каравани, од којих ће први бити у Црној Гори у септембру, а други у Бањалуци.

Караван је почео крајем фебруара у Смедеревској Паланци, а председник општине Никола Вучен је указао да није било ове манифестације не би ни знали да имају велики број предузетница на територији општине.
“Имамо 2.400 привредних субјеката, 2.000 предузетника, а од тога броја половина су жене. У међувремену се доста радило на организовању и удруживању жена и сада смо на прагу формирања удружења предузетница Смедеревске Паланке”, рекао је он.

Студија рађена прошле године заједно са организацијом Уједињених нација за жене је показала да се процентуално повећава удео жена у предузетништву у Србији као и да се оне осим традиционалних женских послова баве и бизнисима са већом додатом вредношћу, изјавила је помоћница министарке привреде Катарина Обрадовић Јовановић.
Она је рекла да ће Министарство привреде наставити да пружа подршку предузетницама, да је подршка раније предвиђена стратегијама и акционим плановима, а да Министарство од 2022. године има и конкретне програме подршке развоју женског предузетништа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.